Doğanın kadınlara armağanı kil maskesi, antik çağlardan bu yana kraliçelerin, sultanların zarafet reçetelerinin vazgeçilmezler listesinde yer almış. Günümüzde de kil, cilt bakımı denince akla ilk gelen naturel malzemelerden biri. Kozmetik sektörünün yüzünü naturel olana döndüğü bu günlerde kil maskeleri, evde cilt bakımının en bilindik içerikleri arasına girmiş halde. Çünkü büyük markaların varlıklı içeriklerle satışa sunmuş olduğu değişik cinsten kil maskeleri, haftalık cilt bakımı rutini için oldukça kolay ve naturel çözümler sunuyor. Klasik kil maskesi bakımından yana olanlar için aktarlar hala bu konunun en güvenilen adresi ve çok şanslıyız ki ülkemiz kil bakımından oldukça varlıklı. Saf kil, Türkiye’de hem ucuz üstelik kalitelisini keşfetmek muhtemel.
Bilmeyenler ve kil maskesi ile şimdilik tanışmamış olanlar için kil maskesi nedir, nasıl tüketilir, ne elverişli, faydaları nelerdir gibi mühim suallere cevaplamak istedik. Sultanların Prenseslerin Güzellik Sırrı Kil Maskesi Kilin temizlikte, saç ve cilt bakımında kullanılması tarih evveline dayanmaktadır. Tıpkı kül gibi temizlikte ve şahsi bakımda sarf edilen en eski malzemelerden bir tanesidir. Çamurla ve külle temizlenme, konumunu sabuna bıraktıktan sonra şayet kil, kadınlar arasında cilt bakımında en çok tercih edilen birkaç gereç arasındaki konumunu korur. Kil taşı ile peeling, kil taşı ile saç diplerini temizleme yahut saçları sağlamlaştırmak için kil tüketimi, Batı Anadolu’dan Mezopotamya’ya oradan dahi Orta Doğu’ya kadar yaygınlaşır. Bu coğrafyalardaki saraylarda, hamamlarda kadınlar kili güzelleşmek ve cildi ağartmak için kullanmışlardır. Çamur banyoları, kil taşı ile yüz ovma gibi geleneksel yöntemlerin baş kahramanı, değişik renklerdeki tıpkı gereç yani kildir.
İçindekiler
- 1 Kil Maskesi Nedir?
- 2 Kil Maskesi Ne İşe Yarar? Kil Maskesi Nasıl Yapılır?
- 3 Kil Maskesi Kaç Günde Bir Yapılır?
- 4 Kil Maskesi Hangi Cilt Tipleri İçin Uygundur?
- 5 Kil Maskesi Zararları?
- 6 Kil Maskesi NASIL KULLANILIR?
- 7 Kil Maskesinin Cilde Etkileri Nelerdir?
- 8 Kil Maskesi Nasıl Uygulanır?
- 9 Yeşil Kil Maskesi Ne İşe Yarar?
- 10 Yeşil Kil Maskesi Nasıl Yapılır?
- 11 Yeşil Kil Maskesinin Faydaları Nelerdir?
Kil Maskesi Nedir?
Kil, volkanik bir taştan elde ettikleri mikropartiküler yapıya sahip naturel bir gereç. Kil maskesi bu naturel içeriğin su, gül suyu, arı su gibi sıvılarla balçık durumuna getirilmesiyle elde ettiğimiz, mineral yönünden varlıklı bir cilt maskesidir.
Evde, klinik ortamda ve naturel balçık göllerinde uygulanabilebilen kil maskesi yalnızca yüz için değil bütün bedende kullanılmaya uygundur. Cilde faydaları sebebiyle, kozmetik amacının dışında tedavi gayeli biçiminde de kil maskelerinden faydalanılmaktadır. Düzenli ve doğru şekilde kullanıldığında cilt sağlığını destekleyen kil maskesi, gözenekleri arındırır ve sıkılaştırır.
Aynı vakitte kan dolaşımını süratlendirdiği için ihtiyarlama karşıtı koruma sağlar. Siyah nokta ve akne tedavisinde kil maskeleri, bilhassa genç ciltler için elverişli, naturel içeriktir. Yeşil kil en çok bilindik türü olsa dahi ak ve pembe kil de gittikçe daha çok şahıs yönünden kullanılıyor. Cilt hijyenikliği ve cilt yenilemek özellikleri yardımıyla kil maskelerinin bakım rutinlerimizde yeniden bilindik duruma geldiğini söyleyebiliriz.
Kil Maskesi Ne İşe Yarar? Kil Maskesi Nasıl Yapılır?
Evde kil maskesi uygulamak dilerseniz gereksinim duyduğunuz azıcık kil ve su, arı, gül suyu, papatya suyu, maden suyu gibi cilde faydalı bir tür likit. Ya dahi pekçok mühim markanın, içerik olarak zenginleştirilmiş hazır kil maskelerinden hoşunuza giden birini tercih etmek daha kolay ve güvenilir bir tercih olur.
Tüm aşamalarında cildinize karşı nazik davranmanız, kil maskenin faydasını artırır ve tahriş ihtimalini ortadan kaldırır. Kil Maskesi Tarifi Evde kil maskesi tarifleri yardımıyla cilt tarzına ve cilt problemine elverişli kil maskeleri uygulamak muhtemel.
1) Akne ve Siyah Noktalar İçin Kil Maskesi Tarifi
Hafta bir kez, temizlenmiş cilde uygulanmalı, maske temizlendikten sonra gözenek sıkılaştırıcı tonik kullanılmalıdır.
2) Yağlı Ciltler İçin Dengeleyici Kil Maskesi Tarifi
Haftada bir kez, temizlenmiş cilde uygulanmalı. Maske temizlendikten sonra gözenek sıkılaştırıcı tonik kullanılmalıdır.
3) Leke Giderici Kil Maskesi Tarifi
İki hafta ara ile temizlenmiş cilde uygulanmalı.
Maske temizlendikten sonra gözenek sıkılaştırıcı tonik ve leke karşıtı serum kullanılmalıdır. Kil Maskesi Önerileri İster evde kendiniz yapın ister hazır kil maskelerini tercih edin, kil maskesi sonrasında dikkat edilmesi gereken birtakım mühim noktaları anımsatmak isteriz:
Kil Maskesi Kaç Günde Bir Yapılır?
Kil maskesi kuvvetli bir maske olduğu için hafta bir defadan çok yapılmasını önermiyoruz zira sık uygulandığından cildin kurumasına yol açabilir. Çok yağlı ve akneli bir cildiniz varsa hafta bir kil maskesi uygulamak elverişli olur zira kil sebum dengesini oluşturmaya yardım eder. Cilt tarzına ve ne sebeple kullanıldığına tabi olarak, kil maskesinin ne sık sık yapılacağı şahıstan şahsa farklılık gösterir. İdeal aplikasyon aralığı kil maske için iki haftada bir şeklindedir.
Doğru kil maskesi kullandığınız ve maskeyi cildinizde çok vakit bekletmediğiniz takdirde, kil maskesi cildinize zarar vermez. Maskeler söz hususu olduğunda şahsi deneyim de mühim bir ölçüttür. Faydalı dahi olsa kil maskesinden hoşlanmayan, verdiği duygusal sevmeyen yahut tercih etmeyen şahıslara de rast gelmek muhtemel. Kil maskesini denedikten sonra şayet devamlı programa karar verirseniz ilkin iki hafta ara ile uygulayabilirsiniz. Cildiniz alıştıktan sonra, kendi ritminizi bulmanız daha kolay olacaktır. Size elverişli kil maskesi ile hafta bir yahut iki haftada bir cildinizi kil maskesi ile tazeleyebilirsiniz.
Kil Maskesi Hangi Cilt Tipleri İçin Uygundur?
Kil maskesi her cilt tarzı için uygundur ve her cilt tarzı için değişik kil maskeleri keşfetmek mümkün olabilir. Yeşil, kara, ak, sarı ve pembe renkte kil maskeleri, cilt tiplerine ve cilt problemlerine göre değişik kategorilere ayrılmıştır. Bu kil maskeleri içinden cilt tipinize elverişli olanı seçebilirsiniz. ,
Kil Maskesi Zararları?
Kil maskesinin cilde direkt bir zararı yoktur ama cildiniz kuru şayet pembe kil gibi daha yumuşak dokulu ve titiz ciltler için elverişli olan bir kil maskesi türü tercih etmelisiniz. Kil maskesi çok sık sürelerle uygulandığında ve gereğinden çok vakit ciltte bekletildiğinde cildi kurutabilir yahut geçici olarak tahrişe yol açabilir. Bu yüzden cilt tipinize elverişli kil maskesini seçmeli, naturel kil kullanacaksanız arı kil aldığınızdan güvenilir olmalısınız ve 15 dakikadan çok cildinizde bekletmemeye itina göstermelisiniz.
Kil Maskesi NASIL KULLANILIR?
Cildinizin sağlığını güvenliğini sağlamak, rutubet dengesini sağlayarak gözenekleri her daim pak tutmak çok mühim. Zaman içinde, bölgesel faktörlerden genetiğe kadar pekçok nedenden ötürü yıpranabilen cildiniz er ihtiyarlama gibi problemlerle karşılaşabiliyor. Böylesi problemlerin önüne geçmek, cilt sağlığınızı güvenliğini sağlamak için tertipli ve rutin bir cilt bakımına gereksiniminiz var.
Uzun seneler süresince cildinizin gençliğini güvenliğini sağlamak için pekçok değişik usul bulunmaktadır. Bu yöntemler arasında ön plana çıkan kil maskesi ile hem cildin gereksinim duyduğu vitamin ve mineralleri almasını üstelik gözenekleri sıkıştırarak ihtiyarlama karşıtı bir etki elde edilmesini sağlamak muhtemel.
Özellikle, daha naturel olması ve pekçok açıdan yarar sağlaması sebebiyle tercih edilen kil maskeleri bugün cilt bakımının vazgeçilmezlerinden biri durumuna gelmiş halde. Oldukça kolay uygulanışı, cilde faydaları ve çok daha çoğu ile dikkat çeken bu mamüller cildinizin gereksinim duyduğu her şeyi sunuyor. Cilt bakım ürünleri arasında ön plana çıkan kil maskesi, naturel yapısı ile cildinizin yağ ve rutubet dengesini gerçekleştiren, bunun yanı sıra gözeneklerin temizlenip sıkılaşmasını sağlayarak cildi daha sıhhatli duruma getiren bir gereç. Yeşil, pembe, ak ve kara kil maskesi gibi alternatifleri bulunan bu maskeler, naturel içeriği yardımıyla cildinizin çok yağdan arınmasını, böylelikle daha sıhhatli ve hoş bir görünüş elde edebilmesini sağlıyor.
Yeşil, pembe, ak ve kara kil maskesi gibi alternatifleri bulunan bu maskeler, naturel içeriği yardımıyla cildinizin çok yağdan arınmasını, böylelikle daha sıhhatli ve hoş bir görünüş elde edebilmesini sağlıyor.
Pek çok bireyin sık sık kullandığı ve cilt üzerindeki etkileri sebebiyle memnun kaldığı kil maskeleri yalnızca bugün değil geçmişten beri hayatımızda olan bir mahsul. Bundan binlerce sene evvel dahi zarafet hedefiyle sarfedilen doğanın bu mucizesi tesirini oldukça vakittir kanıtlamakta. Kil maskesi, bilhassa tertipli kullanımlarda etki eden bir mahsul.
Maskeyi cildinizin yağ dengesini koruması için cilt bakımı rutininize dahil etmeniz gerekiyor. Özellikle çok yağlı bir cilde sahipseniz, maskenin tesirlerini tam manasıyla görebilmek için daha çok vakit kullanılması gerekebiliyor. Kil maskesi sahip olduğu özellikler cildinize en iyi gelecek mineraller içeren bir üründür.
Tüm cilt çeşitleri için ziyadesiyle tesirli olan kara kil maskesi, kırışıklardan giderilmesinden gözeneklerin açılmasına, güneş lekelerine karşı tedavi kalitesi sunmasına kadar aniden çok tesire sahiptir.
Kil Maskesinin Cilde Etkileri Nelerdir?
Kil maskesi antibakteriyel bir içeriğe sahip. Bu sayede, cilt üstünde biriken bakterilerin kısa sürede ortadan kalkmasını sağlıyor. Bu durumun bir neticesi biçiminde de dış etmenlerden kaynaklı akne ve sivilce oluşumu engelleniyor. Cilt üstünde bulunan ufak gözeneklerin hava almasını ve temizlenmesini sağladığı için ihtiyarlama karşıtı bir etki sunuyor. Cildin ferahlamasını gerçekleştiren maske programları, tertipli şekilde uygulanması durumunda cildin beslenmesine de yardım ediyor. Tüm bunlara ek olarak sıkılaştırıcı tesiri de bulunan kara kil maskesi, cildinizin kırışıklıklara ve yaşlanmaya karşı daha sağlam olmasına yardım ediyor.
Kil Maskesi Nasıl Uygulanır?
Kil maskesinin uygulanışı oldukça kolay. Eğer hazır kil maskelerinden tercih ediyorsanız, maskenin çeşidine tabi olarak belli oran su ile karıştırdıktan sonra yahut direkt olarak yüzünüze sürmeniz ve bir süre beklemeniz yeterli. Bu tür bir maske tercih eder iken cilt yapınızla ahenkli olanları seçtiğinizden güvenilir olmanız gerekiyor. Bunun dışında, kile az miktarda su karıştırarak balçık kıvamına gelmesini sağlamanız gerekiyor. Kil maskenizi hazırlarken, az miktarda su ilaveten kıvamı daha rahat yakalayabilmeniz muhtemel. Hazırladığınız maskeyi yüzünüzü kaplayacak şekilde sürerek, aşağı yukarı 45 – 50 dakika bekletmeniz, sonrasında durulamanız yeterli. Bekletme süreniz, tercih ettiğiniz maskeye göre değişkenlik gösterecektir.
Gül suyu ile kil maskesi; 1 tatlı kaşığı gül suyu 1 çay kaşığı kil Gül suyu ile kil yaydırılır. Ardından yüzünüzün her yerine adamakıllı yedirerek sürülür. 20 dakika beklettikten sonra ılık su yardımı ile durulanır. Bu maskeyi haftada 1 kez kullanabilirsiniz.
Siyah noktalar için kil maskesi; Siyah noktalar için yeşil kil maskesi, 1 tatlı kaşığı papatya suyu 1 çay kaşığı kil Kil ve papatya suyunu karıştırın ve cildinize sürüp 10 dakika bekletin. Sürenin nihayetinde cildinizi ılık suyla yıkayıp temizleyebilirsiniz. Hassas cilt yapısına sahip şahıslar 10 dakika beklemek yerine, maske kuruyunca derhal yıkamalıdır. Bu maske tarifini haftada 1 kez tekrarlayabilirsiniz.
Sivilceler için kil maskesi; 30 gr gül suyu 1 dilim limon suyu 3 tatlı kaşığı kil 50 gr maden suyu Tüm malzemeleri karıştırın ve yüzünüze sürün. Maske cildiniz de kuruduktan sonra ılık su ile yıkayın ve pamuğa maden suyu döke döke cildinizi bununla silin. 3 günde 1 olmak suretiyle 3 hafta tertipli olarak kullandığınızda cildinizi ipeksi bir durum alacaktır. Hassas cilt yapısına sahip şahıslar bu maske tarifini kullanmamalıdır.
Kil maskesi yapılışı oldukça basittir. Genellikle 1 çay kaşığı kile 1 tatlı kaşığı su ek edilerek maske uygulanıyor. Kil maskesine gül suyu, maden suyu, papatya suyu gibi naturel mamüller ekleyebilirsiniz. Ayrıca kıvamın ayarlanabilmesi için de suyun kile azar azar karıştırılması gerekmektedir.
Yeşil Kil Maskesi Ne İşe Yarar?
Kil maskeleri arasında en çok sarfedilen yeşil kil maskesidir. Yağlı ve akne eğilimli cilt problemini gidermek için sarfedilen yeşil kilin pekçok üstünlüğü vardır. Haftada bir tertipli olarak sarfedilen, sivilceye eğilimli ciltlerde harikalar yaratan yeşil kil maskesi ciltteki sivilceleri yok eder. Yeşil kil maskesi cilde uygulandıktan sonra çatlamamalıdır. Bu sebeple aplikasyon adımında jest yapmamalı ve yeşil kilin kalıp durumunda kurumasını beklemelisiniz.
Yeşil Kil Maskesi Nasıl Yapılır?
Cilde çok faydalı olduğu bilindik bir maske kil maskesidir. Kil maskesi uygulamak oldukça basittir. Kil maskesi çoğunlukla bir çay kaşığı kil ile bir çay kaşığı su karıştırılarak yapılır. Kil maskesine maden suyu, gül suyu ve papatya suyu gibi naturel mamüller eklenebilir. Kil maskesi yapar iken azıcık azıcık su dökmek ve kıvamını iyi ayarlamak çok önemlidir.
Yeşil Kil Maskesinin Faydaları Nelerdir?
İnsanlar ciltlerini daha hoş duruma getirmek için türlü maskeler kullanırlar. En tesirli neticeler veren maskelerden bir tanesi de kuşkusuz kil maskesidir. Kil maskelerinin pekçok üstünlüğü vardır. Kil maskelerinin faydalarından bazıları şunlardır: Yeşil Kil Maskesi İçin Pratik Tarifler Papatya Sulu Yeşil Kil Maskesi Tarifi Magnezyum ve demir yönünden çok varlıklı olan yeşil kil maskesini ciltteki toksin maddeleri temizlemek için tecrübe edinebilirsiniz.
Comments 1