Piercing nedir? Piercing, günümüzde kadın ve erkekler arasında yaygın olan bir uygulamadır. Dünyanın farklı noktalarında farklı şekillerde uzun yıllardır uygulanan piercing son yıllarda gençler arasında çok popüler oldu. Yaptırmayı düşünenler öncelikle Piercing nedir? Nasıl yapılır? Gibi sorularına detaylı bilgi edinmek istemektedir. İşte Piercing konusunda merak ettiğiniz sorulara dair geniş kapsamlı yanıtlar!
İçindekiler
Piercing Nasıl Uygulanır?
Pek çok kişi tarafından Piercing nedir? Sorusu sorulmaktadır. Piercing, delerek vücudun çeşitli yerlerine takılan bir aksesuardır. Farklı çeşitleri bulunan piercing vücudun farklı noktalarına takılabilmektedir. Toplumuzda kulağa küpe takmak için delme işleminin uygulanması yaygındır. Piercing de aslında bunun vücudun değişik bölgelerine yapılmasıdır. Çok farklı objeler piercing olarak takılmaktadır. Halterler, bazı mücevherler, yüzükler, çubuklar, çiviler ve daha pek çok farklı ürün piercing olarak uygulanır.
Piercing yaptırmak isteyenler öncelikle neresine yaptıracağına karar vermelidir. Yaygın olarak göbeğe, dile, dudağa, kaşa, göbeğe, burna, kulağın üst kısımlarına yapılır. Delme işlemi yapılacağından işlemin uzman kişiler tarafından ve hijyenik ortamlarda yapılması gerekir. Hijyenik olmayan yerlerde streil olmayan malzemelerle yapılması ciddi sorunlara neden olabilir. Yapılacak işlemler uygulanacak bölgeye göre değişmektedir. Dil gibi bazı bölgelere yapılan piercingin iyileşme süreci de bulunmaktadır.
Piercing Nedir, Fiyatları Ne Kadardır?
Ne olduğu ve nasıl uygulandığı kadar piercing fiyatları da merak edilmektedir. Piercing fiyatları çeşitli etkenlere bağlı olarak değişir. Fiyatı etkileyen unsurlar;
- Takılacağı bölge
- Kullanılan aksesuar çeşidi
- Yapan stüdyonun popülerliği
Vücut süsleme sanatları arasında yer alan piercin işleminde kişiye özel iğneler kullanılır. Uzman kişiler tarafından doğru yerde uygulanırsa hiçbir zararı yoktur. Burun, kulak gibi bölgelerde sinirler bulunduğundan tabanca kullanılmaz. Bundan dolayı çeşitli hassas ve risk taşıyan bölgelerde özellikle iğne tercih edilir.
Piercing nedir araştırması yaparken hangi malzemelerin tercih edilmesi konusunu da araştırmak gerekir. Vücutla uyumlu malzemelerden yapılan aksesuarlar tercih edilmelidir. Titanyum, cerrahi çelik piercing için ideal malzemelerdir. Piercing uygulamasının başarılı bir şekilde uygulanması için mutlaka hassas bir sürecin takip edilmesi şarttır. Günümüz koşullarında Piercing fiyatlarının çok daha makul seviyede olduğunu rahatlıkla ifade edebiliriz.
Piercing Kaç Yaşında Yapılmalı?
Piercing nedir? Dahası kaç yaşında yaptırmak uygun olur? Piercing çok kişisel bir meseledir ve ilk piercinginizi ne zaman yaptıracağınıza dair bir kural yoktur. Ancak, yasal olarak bir yetişkin olmanız ve kendi kararlarınızı verebilmeniz için en az 18 yaşına kadar beklemenizi öneririz. 18 yaşından küçükseniz lütfen anne babanızdan piercing yaptırmak için izin isteyebilirsiniz.
Unutmayın, piercing yaptırma kararı büyük bir karardır! Zira bu kalıcıdır ve yanlış veya yanlış zamanda yapıldığında ciddi sonuçlar doğurabilir. Vücudunuz hakkında karar verecek yaşa gelene kadar beklemelisiniz. Genel olarak, bu, finansal ve duygusal olarak da dahil olmak üzere, kendinize mümkün olan her şekilde bakabilecek yaşta olmanız gerektiği anlamına gelmektedir.
Piercing Nereye Takılır?
Tüm piercingler saçın olmadığı bölgelere yerleştirilmektedir. Yani saçlarınız uzunsa ve saklamak istiyorsanız bu sizin için en iyi seçenek olmayabilir. Ayrıca gözlerin yakınına veya cinsel organlar veya meme uçları gibi diğer hassas bölgelere piercing de yerleştirmesi önerilmemektedir. Ayrıca, bu bölgelerde tahrişe ve enfeksiyona neden olabileceğinden, mevcut dövmelerin üzerine herhangi bir piercing yerleştirmeyi düşünmemelisiniz.
Piercingler genellikle burun delikleri veya göbek deliği gibi yakınlarda hayati yapıların bulunmadığı vücudun kısımlarında yapılır. Bununla birlikte, bazı insanlar açıkça konuşma veya belirli yiyecekleri acı çekmeden yeme yeteneklerini etkileyebilecek kulak ve dil gibi başka yerlere piercing yaptırmayı tercih etmektedir.
Piercing Konusunda Dikkat Edilecekler
Piercing yaptırmayı mı düşünüyorsunuz? İyileşmek için ne kadar zamana ihtiyacınız olacağını düşündünüz mü? Konumları ve deriye nasıl yerleştirildikleri nedeniyle, çoğu piercingin iyileşmesi diğerlerinden daha uzun sürer. Bazı örnekler arasında yüzey çapaları (yüzey çubukları), kulak kıkırdağı piercingleri (sarmallar) ve burun deliği piercingleri (septumlar) bulunmaktadır. Bunların tamamı birbirinden farklı özelliklere sahiptirler.
Piercingler, deriyi delen ve diğer tarafta bir noktada çıkan ve bir delik bırakan bir iğne ile yapılmaktadır. Bu genellikle bir iğnenin içi boş bir iğneden ve daha sonra vücudun delinecek kısmından geçirilmesiyle elde edilmektedir. Piercingler genellikle vücudun diğerlerine göre daha az sinir ve daha az kan akışı olan bölgelerine (kulak memeleri, burun, dudaklar ve dil gibi) yerleştirilmektedir.