Travazol krem, eczanelerden satın alınabilen ve ciltte meydana gelen sağlık problemlerinin tedavisinde kullanılan destekleyici ürünlerden birisidir. Travazol kremin kişi tarafından eczaneden temin edilmesi ve kullanılması sakıncalıdır. Zira kremin kullanılıp kullanılmayacağı, cildiye doktoru tarafından yapılan muayene sonucunda belirlenecektir. Hekim hastayı muayene ettikten sonra gerekli gördüğü takdirde travazol kremi reçete edecek ve nasıl kullanması gerektiğini izah edecektir. Bu itibarla, hekim kontrolünde kullanılması gerektiği hususu unutulmamalıdır.
Travazol krem, cilt yüzeyinde meydana gelen mantar ve bakteriyel enfeksiyonların tedavi edilmesinde ve cildin bu zararlılara karşı korunmasında etkilidir. Uzman cildiye hekimi önerisiyle kullanılması elzem olan Travazol kremi, cilt yüzeyinde bulunan mantarı ve bakteriyi bloke ederek cilt üzerinde barınmasını engellemektedir. İçeriğindeki etken maddeler sayesinde alerjik rahatsızlıklara da iyi gelen krem, ciltte meydana gelen egzama hastalığına karşı da kullanılan ilaçlar arasındadır.
İçindekiler
Travazol Kremin Faydaları Nelerdir?
Birçok insan cilde bağlı şikayetler nedeniyle cildiye uzmanına görünür. Cilde bağlı şikayetlerden ağrı, yanma, kaşıntı ve yoğun hassasiyet gibi durumlarda mevcut sorunların giderilmesini sağlayan Travazol bilhassa mantardan kaynaklanan sorunların çözümü için kullanılmaktadır. Öte yandan çocuklarda, bebeklerde ve yetişkinlerde de pişik önleme amacıyla kullanılabilmektedir.
Yaz mevsiminde doğrudan güneşe maruz kalındığı için cildin muhtelif yerlerinde güneş yanıkları olması muhtemeldir. Güneş yanıkları kimi durumlarda iltihaplanmaya yol açabilir. Travazol ise güneş yanığından kaynaklanan iltihaplanmalara karşı aktif rol oynar. Aynı zamanda arı sokması, sinek ya da böcek ısırması gibi durumlarda da alerjik reaksiyon gösteren cildin ve buna bağlı iltihap geliştiren tabakanın tedavi edilmesinde yardımcıdır.
Özellikle el, ayak ya da genital bölgede gözlenen mantarlı cildin temizlenmesi ve sağlıklı haline dönmesine yardımcı olan Travazol kremi, mantar lezyonu nedeniyle oluşan cilt kızarmalarına, kaşınmalarına ve yanmalarına da iyi gelmektedir.
Travazol Krem Kullanımı
İlk paragrafta ifade edildiği gibi Travazol kremin hekim muayenesi sonucu tavsiye edilmesi gerekir. Burada, ciltteki mevcut problemi teşhis edecek hekim, problemin durumuna göre Travazol kremin ne kadar ve ne süre kullanılması gerektiğini ifade edecektir. Hekimin ifade ettiği kullanım talimatlarının dışına çıkılması sakıncalıdır. Bunun yanı sıra Kremi kullanmadan önce kremin reçetesinde ifade edilen hususların tamamı incelenmeli ve bu doğrultuda hareket edilmelidir.
Travazol kremin nasıl kullanılacağına ilişkin hekim talimatlara ve ilacın reçetesinde yer alan hususlara riayet ettiğiniz takdirde kısa zamanda başarılı etkilerini gösterecektir. Ancak sizin için tavsiye olunan miktarın üzerinde kullanmanız ya da kullanım süresi geçtikten sonra kullanmanız durumunda cildinizde başkaca problemler görülebilecektir. Travazol, cildinizdeki şikayet ettiğiniz bölgeye tavsiye edilen miktarda masaj şeklinde uygulamalısınız.
Travazol kremin etken maddesi “izokonazol nitrat” ve “ diflukortolon valerat” olup kremi kullandığınız esnada herhangi bir iyileşme belirtisi görülmez ya da uygulanan bölgenin durumunun daha kötüye gittiği fark edilirse bu durumda kullanmayı derhal bırakmalı ve hekiminiz ile durumu paylaşmalısınız.
Travazol ile ilgili merak edilen hususlardan birisi de kremin yanıklara karşı başarılı etki gösterip göstermediğidir. Krem, ciltte bulunan yanık ve açık yara olan bölgelere uygulanmamalıdır. Bunun yanı sıra kortizon içeren krem olduğundan dolayı tavsiye edilen miktar ve süreden daha fazla kullanmamanız gereklidir.
Mantara yönelik tedaviler için kullanılan Travazol krem, kullanan kişilerde farklı etkiler göstermekle beraber takriben bir hafta ya da on gün süre ile iyileşme etkisi gösterecektir. Öte yandan birçok kişi Travazol ilacı sivilceler için kullanılıp kullanılmayacağını da merak etmektedir. Travazol krem kesinlikle sivilcelere uygulanmamalıdır. Bunun için sivilce karşıtı etki gösteren jeller kullanılmalıdır.
Travazol kullanıcıları tarafından bilinmesi gereken bir diğer husus ise; uzun süreli kullanımlarda tüylenmeye neden olabileceğidir. Ayrıca kremin günde iki defadan daha fazla uygulanması tavsiye edilmemektedir. Genital bölgede ise birçok faktöre bağlı olarak oluşan enfeksiyon ve mantarların tedavi edilmesi için de kullanılabilmektedir. Travazolün etkilerine, ne amaçla kullanılacağına ve dikkat edilmesi gerekenlere değindiğimiz makalede son olarak kremin kullanma talimatlarının ve hekimin önerilerinin dışına çıkılmadan kullanılması gerektiği belirtmek isabetli olacaktır. Zira yanlış kullanıma bağlı gelişebilecek bir dizi problem meydana gelebilir. Bu gibi durumlardan kaçınmak için talimatlara riayet edilmelidir. Yaşayabileceğiniz herhangi bir problem karşısında en yakın hekime danışmanız sağlıklı olacaktır.
Yanık tedavisinde de kullanılıyordu yanlış hatırlamıyorsam