Tunus işi yastık nedir? Pratik bir şekilde yapılabilen Tunus işi yastıklar; özel bir tığa gerek duyulmaktadır. Örgüde çok farklı teknikler vardır. Tunus işi, diğer tekniklere göre biraz farklı yapılır. Bazı kişilere ters gelen Tunus işi aslında çok pratiktir. Tunus işi yastık, patik, yelek ve daha pek çok ürünün örülmesinde kullanılan bir tekniktir. Tekniği öğrenmek ilk ve önemli olan iştir. Öğrenince el alışıyor ve çok güzel şeyler ortaya çıkıyor. Her örgü tekniğinin bir inceliği vardır. İnceliğine ve önemli hususlarına dikkat edildiğinde benzersiz eşyalar örülür.
İçindekiler
Tunus İşi Nasıl Örülür?
Tunus işini, yeni örgüye başlayan kişilerin kullandığını pek göremeyiz. Uzun zamandır örgüyle meşgul olan kişiler daha çok tercih eder. Tunus işi, örgü sanatının içindeki tekniklerden sadece bir tanesidir. Çok güzel ve estetik duruşu nedeniyle Tunus işi yastık modellerinde sıklıkla kullanılır. Ev dekorasyonuna önem veren hanımlar için ideal bir seçenektir. Tunus işini örerken pratik ve teorik bilgilere ihtiyaç duyulur. Yapan birinden öğrenmek çok daha güzel sonuçlar verecektir. Ancak böyle bir imkanı olmayanlar internetten veya örgü dergilerinden yardım alabilirler.
Tunus İşinden Kalp Yastık Yapımı
Kalp şeklindeki yastıklar yatak odalarında çok güzel durur. Tercihen oturma odalarında da kullanılabilir. Tunus işinden kalp yastık yapımı için gerekli olan malzemeleri tedarik ederek örgümüze başlayabiliriz. Malzemeler;
- Tunus işi tığı (ipin kalınlığına göre tığın kalınlığı değişir, 10 mm veya 8 mm kullanılabilir)
- 3 tane ip
- Dolgu için elyaf
İşinin daha sıkı görünmesini isteyenler ince tığı tercih etmelidir. Biraz daha gevşek ve yumuşak durmasını isteyenler ise 10 mm’lik Tunus tığını tercih edebilir. Tunus işini bilenler yarım günde yastığını bitirip kullanacaktır.
Kalp Tunus işi yastık için örmeye uç kısmından başlanır. Sivri kısmından başlamak için 2 zincir çekilir. Bir sıra ördükten sonra ikinci sıranın ilk ve son ilmeğinden önce artırma yapılır. Artırmalar 41 ilmeğe çıkıncaya kadar devam eder. 41 ilmeğe ulaşınca artırma veya eksiltme yapmadan 10 sıra örülür.
Kalbin kulakçığını örmek için 20 ilmekten sonra tutucu takılarak örülmeden dönülür. 20 ilmek toplandıktan sonra eksiltmeler başlar. 9 ilmek kalana kadar baştan ve sondan kesilerek kapatılır. Aynı işlem diğer kulak için de yapılarak Tunus işi yastık bitirilir.
Comments 1